top of page
Dry Plants

Tippek és ötletek, mit viselj egy üzleti portréfotózás alkalmával

Frissítve: ápr. 16.


Néhány apró de hasznos tanács, ahhoz hogy az üzleti portréfotód valóban úgy sikerüljön, ahogy a nagy könyvben meg van írva.





Bár még mindig tartja magát az a mondás, hogy "nem a ruha teszi az embert ", legtöbbször mégis az első benyomás alapján ítélünk. Ez pedig nem más, mint amit először látunk, amikor ránézünk valakire. Öltözékünk, frizuránk, ápoltságunk nagy mértékben befolyásolja a rólunk alkotott képet. Kutatások bizonyítják, hogy egy megfelelően kiválasztott ruházat képes megváltoztatni az ember gondolkodásmódját , viselkedését és akár az identitására is hatással lehet. Szinte belebújunk a szerepbe, amit a választott ruha és stílus képvisel. Hatással van az önbizalmunkra, erősíti magabiztosságunkat. Öltözködésünk hatékony kommunikációs eszközként működik.Tehát nem elég kiválsztanunk a számunkra megfelelő profi fotóst , elengedhetetlen, hogy a külső megjelenésünkkel is foglalkozzunk, ha üzleti portréfotózásra készülünk.


Tipp 1 - Kerüld a régi, elhasználódott darabokat


Mindannyiunknak vannak kedvenc ruhadarabjai,amit szívesen viselünk, amiben jól érezzük magunkat. Ezek viszont a sok mosástól, vasalástól kifakulnak, elveszítik tartásukat, elkopnak. Ez különösen igaz a színes anyagokra, gallérral rendelkező blúzokra, ingekre. Egy-egy fotózás alkalmával mindig viselj tökéletes állapotban lévő újabb darabokat, amik eleganciát, összeszedettséget sugallnak. Viselőjét precíznek, rendszeretőnek mutatják.

Tipp 2 - Kerüld a hétköznapi ruházatot


Bármilyen üzletágban is dolgozol, minden ágazatnak megvan a formális viselete.Ha szakácsként új éttermedet szeretnéd képviselni egy szép névvel ellátott chef kabát éppúgy tükrözi a vezetői pozíciódat, mint az üzleti életben tevékenykedő hölgyek vagy urak esetében a kosztüm és az öltöny.A formális viselet, minden esetben erőt és kontrollt sugároz, amely önkéntelenül is egy olyan testtartást eredményezhet a fotókon, ami hozzájárul ,hogy a képen egy magabiztos, vezető pozícióban lévő személy szerepeljen.



Tipp 3 -Figyelj a színekre és a szabásvonalra


A színeknek mindig is különleges jelentéssel bírtak a történelemben. Napjainkban is szívesen használjuk önkifejezésre szimbolikájukat. Különböző árnyalatok látványára, különböző érzésekkel reagálunk. Ezért érdemes megfontolni, milyen interakciót szeretnénk kiváltani viselésükkel. Viselj

  • sötét színeket, ha tekintélyt parancsolóbbnak, dominánsabbnak szeretnél tűnni.

  • Világos színeket ha barátságosabbnak, és megközelíthetőbbnek szeretnél látszani az ügyfeleid számára.

  • Az élénk színek energikusabbnak, optimistábbnak mutatnak

  • a tompa színeknek inkább konzervatív hatásuk van


Figyelj rá, hogy a ruhád mérete se túl kicsi, se túl nagy ne legyen. A hölgyeknél előny a test vonalát követő ruha, ha túl bő vagy ráncolódó, könnyen elvonhatja a figyelmet a viselőjéről. Nem ajánlott a túl mély dekoltázs illetve a túl rövid szoknya sem. Közönségesnek, provokatívnak tűnhetsz benne. Válassz olyan fotóst, akinél üzleti portréfotózás előtt van lehetőséged előre egyeztetni a szetteket.





Tipp 4 - Ékszerek, smink, kiegészítők


Mivel az üzleti portréfotók nagy része kimondottan az arcra fókuszál, nagyon fontos hogy hölgyek esetében a smink és a frizura a lehető legtökéletesebb legyen. Viszont a sminkkel érdemes okosan bánni. Lehetőleg válassz természetes sminket, ami kiemeli a vonásaidat, de nem változtatja meg azokat. A valóságban, amikor találkozol az ügyfeleiddel, fel kell hogy ismerjenek! Az ékszerekkel szintén érdemes csínján bánnod. Az arcod a lényeg. Fériaknál egy szép óra nélkülözhetetlen kiegészítő.


Tipp 5 -Ne felejtsd otthon a mosolyod


A mosolyod az amit mindig bevethetsz. Legyen bármilyen összhangban a ruhád, sminked....megjelenésed, a mosolyod nélkül nem lesz tökéletes. Szóval mosolyogj!


Megfelelő ruhatár, megfelelő fotós



Hogy mit viselsz egy üzleti portréfotózáson, nagyban befolyásolja, hogy ezek a fotók mit mondanak majd rólad az új ügyfeleid számára. De mindezekkel együtt épp olyan fontos, hogy megtaláld azt a profi fotóst akinek fotózási stílusa a legjobban tetszik és segítséget nyújt neked mindebben. Ha kíváncsi vagy az enyémre, kérlek látogass el a weboldalamra nézd meg a fotóimat és keress bátran, ha tetszenek.


80 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page